"Filistin Hindistan Teknoloji Parkının" temeli atıldı

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Hindistan'ın finanse edeceği parkın temelini attı

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hindistan tarafından sağlanan finansmanla inşa edilecek "teknoloji parkı" projesinin temelini attı.

Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi kampüsünde düzenlenen "Filistin Hindistan Teknoloji Parkı" projesinin temelini atma törenine, Abbas'ın yanı sıra Hindistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Cavit Ekber ile Filistinli yetkililer katıldı.

Projenin temelini atan Abbas, törende yaptığı konuşmada, Filistin'de inşa çalışmalarının ve uluslararası kurumlardaki başarıların yolunda gittiğini belirterek, "Geriye sadece bunların (İsrail) topraklarımızdan çıkması kaldı." dedi.

Filistin ile Hindistan arasındaki ilişkilerin "derin" olduğunu vurgulayan Abbas, bu projenin iki ülke arasında temiz enerji ve teknoloji alanlarındaki ekonomik işbirliğini harekete geçirmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Filistin'deki teknoloji sektörünü geliştirmek amacıyla Birzeit Üniversitesi tarafından tahsis edilen 20 bin metrekarelik bir alana inşa edilmesi planlanan proje kapsamında teknoloji parkına, hizmet binalarının yanı sıra güneş enerjisi sistemleri, su tankları, atık su arıtma tesisi ve yeşil alan inşa edilecek.

AA

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanlığı'nda Yeni Dönem: Kariyer Basamakları Artık Daha Zor!
Filtre Kahve mi Türk Kahvesi mi? Kahveli Kuşak Buluşması
Markete giremeyen yaşlı kadın engelli rampası istedi
KONYA'DA GÜNEŞ, DOĞUDA SAĞANAK
Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Torreira’ya yumruklu saldırı