Filistin Futbol Federasyonu'ndan Geri Adım

Filistin Futbol Federasyonu, İsrail'in FIFA üyeliğinin askıya alınması yönündeki talebini geri çekti

ANKARA (AA) - Filistin Futbol Federasyonu, Filistinli futbolculara ayrım yapıldığı gerekçesiyle İsrail'in FIFA üyeliğinin askıya alınması yönündeki talebini geri çektiğini açıkladı.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 65. FIFA Kongresi'nde konuşan Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Jibril Rajoub, İsrail'in FIFA üyeliğinin askıya alınması yönündeki talebini geri çektiklerini bildirdi.

Rajoub, söz konusu talebi geri çekmeleri konusunda ikna edildiklerini belirterek, "Talebimizi geri çektik ama bu direnişimizden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

Rajoub, futbolla ilgili etkinliklerinin ve Filistinli futbolcuların Gazze ile Batı Şeria arasında seyahat etmesinin İsrail tarafından engellendiğini de vurguladı. Rajoub, konuşması sırasında cebinden çıkardığı kırmızı kartla İsrailli mevkidaşını protesto etti. 

Daha sonra söz alan İsrail Futbol Federasyonu Başkanı Ofer Eini ise güvenlik endişesi nedeniyle bazı kısıtlamaların yürürlükte olduğunu ve federasyon olarak bu tür konularda söz sahibi olmadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından İsrail Futbol Federasyonu Başkanı Ofer Eini, Rajoub'un yanına gelerek elini sıktı.

Blatter, bu ay yaptığı ziyaretlerde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile konu hakkında görüşmeler yapmıştı. Taraflar arasındaki sorun, iki yılı aşkın süredir devam ediyor.

Spor Haberleri

Konyaspor Galibiyeti Sonrası İsmail Kartal'dan Transfer ve Sakatlık Açıklaması
Fenerbahçe, ligdeki ilk galibiyetini Konyaspor'dan aldı
Fenerbahçe’den Konyaspor’a karşı 5 maçlık seri
SAHADAN SEDYEYLE ÇIKTI
Fenerbahçe'de Sıcak Gelişme: Mahkeme Kararıyla İade Edilen Locada Şok Eden Görüntü