Filistin acil yardım bekliyor

Batı Şeria ve Gazze ile Lübnan’daki kamplarda yaşam mücadelesi verenlerin sesini Türkiye’ye duyurmak için vakıf yöneticileri Lübnan'dan geldi.

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) ve İHH Konya Şubesi’nin misafiri olarak Konya’ya gelen Lüblanlı iki yardım kuruluşunun başkanları gazetemizi ziyaret etti. Gavs El İnsani Vakfı’nın Başkanı Talal Hüseyin Mustafa ile VEFRA Vakfı Başkanı Vissam Taha, ziyarette Filistin’de yaşananları aktarırken İHH-AYDER’nın partneri olarak bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Ziyarette AYDER-İHH Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz da bulundu.

 

YETİMLERE SAHİP ÇIKILIYOR

 

İnsani Kalkınma ve Yardım Vakfı (Hümanitarian Relief For Development Society) Başkanı Talal Hüseyin Mustafa, Lübnan’daki 500 bin Filistinli mültecilerin gıda ve iaşesini temin etmeye çalıştıklarını belirterek, diğer yandan da mücahitlerin yetimlerine sahip çıktıklarını söyledi. Talal, “Türkiye’den İHH’nın bugüne kadar yapmış olduğu maddi yardım ve manevi destek Lübnan’da bizlere mülteci olduğumuzu unutturacak düzeydeydi. Sizlerin huzurunda İHH-AYDER ve Türk insanına bu katkılarından halkım ve vakfım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

FİLİSTİNLİLER ZOR DURUMDA

 

VEFRA Vakfı Başkanı Vissam Taha ise gıda ve iaşenin yanında Filistin içindeki tutuklularla da ilgilendiklerini kaydederek, “Filistin’deki yetimlere sahip çıkıyoruz. Onların iaşelerine katkı sağlıyor ve onlara hukuki destek veriyoruz. Şu anda İsrail zindanlarında 11 bin esir Filistinli bulunuyor. Bunlardan 3 bin kadarı çocuk denecek yaşta. Siz de takdir edersiniz ki bu insanlar tüm dünyanın tanımlamakta zorlandığı bir travmayı yaşıyorlar. Topraklarımız gasp eden İsrail bedenlerimize ve ruhlarımıza da hükmetmek istiyor” dedi.

 

GIDA YETERSİZLİĞİ HAD SAFHADA

 

Batı Şeria ve Gazze’deki 1 buçuk milyon nüfusun abluka altında yaşam savaşı verdiğini ifade eden Vissam Taha, bölgede yaşananları şöyle özetledi:

“İntifadanın başlamasından bu yana 5 binden fazla şehit verdik. Bugün ise ambargo tüm şiddetiyle sürüyor. Batı Şeria ve Gazze büyük bir hapishaneye dönüştürüldü. 3 bin 500 atölyede çalışma durdu. Gazze’deki fabrikaların yüzde 80’i artık çalışamıyor. Halkın yüzde 80’i yardıma muhtaç hale geldi. 40 bin kişi çalışamaz duruma düştü. Ciddi bir yakıt sıkıntısı yaşanıyor. İsrail denetimindeki bazı hastanelere ve su depolarına sınırlı gaz verilebiliyor. Son 6 ayda 120’den fazla kişi gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti. 51’i milletvekili 10 binden fazla tutuklu İsrail zindanlarında, bunların 350’si çocuk, 100’ü de kadın.”

Türkiye’de olmaktan ve Konyalılarla buluşmaktan çok mutlu olduklarını belirten Vissam Taha, Türkiye’nin bölgede İHH ve AYDER vasıtasıyla yaptığı yardımların yeni olmadığını belirterek, tüm çabalara minnettar olduklarını söyledi.

 

YARDIMLAR DEVAM ETSİN

 

Son olarak ‘Filistin’e şifahen değil acilen yardım’ kampanyası başlattıkların hatırlatan AYDER-İHH Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz da Konyalılara çağrıda bulundu. Yılmaz, “Filistinli bir yetime kefil olun kampanyasına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.  Yardımların devam etmesini bekliyoruz. Bu arada Fuar alanı içerisinde açılan yardım kermesine de tüm Konyalıları davet ediyoruz” dedi.

Yardımlar için banka hesap numarası şu şekilde: Türkiye Finans Katılım Bankası 575497-1 (YTL hesabı). Posta Çeki: 5199517

 

Memleket

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?