Figen Yüksekdağ'ın Mersin'de yargılandığı dava

Yüksekdağ, dönemin Başbakanı Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ikinci kez ifade vermedi

MERSİN (AA) - Mersin'deki bir konuşmasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Yüksekdağ, bir önceki duruşmada olduğu gibi yine katılmazken, avukatları salonda yer aldı.

Yüksekdağ'ın avukatları, dava konuşmasının meclis kürsüsü ve parti grubunda da yapıldığını, yasama dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilmesi taleplerini tekrarladı.

Mahkeme, sanığın bir sonraki duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanması için ceza infaz kurumuna müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 6 Kasım'a erteledi.

AA

Gündem Haberleri

İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS