Figen Yüksekdağ'ın Adana'da yargılandığı dava

Yüksekdağ'ın da yer aldığı 13 sanığın, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından eski HDP milletvekili Figen Yüksekdağ'ın da yer aldığı biri firari 13 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Figen Yüksekdağ ile diğer sanıklar ile avukatları katılmadı.

Mahkeme başkanı, sanık avukatlarının bazılarının mazeret dilekçesi verdiğini belirtti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2012-2013 yıllarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, "silahlı terör örgütü MLKP'yi kurma veya yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olma, dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek, görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından dava açılmıştı.

Aynı davada Yüksekdağ ile 12 kişinin daha sanık olarak yargılanmasına karar verilmişti. Yüksekdağ milletvekili seçilince dava durdurulmuş, dokunulmazlığının kaldırılması üzerine davanın yeniden görülmesine başlanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı