Fidye için rehin alındığı iddia edilen İranlı mühendisin kurtarılması

Olaya karıştığı öne sürülen Afganistan uyruklu 6 zanlı ile kurtarılan İranlı mühendis evrakta sahtecilikten tutuklandı

KONYA (AA) - Konya'da, İranlı mühendisi fidye için kaçırdığı ileri sürülen Afganistan uyruklu 6 zanlı ile kurtarılan mühendis, evrakta sahtecilikten tutuklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı, yağma ve kasten öldürmeye teşebbüsten, kurtarılan mühendis Kazem M. (43) ise evrakta sahtecilikten adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konya'da, İranlı mühendisi fidye için kaçırdıkları iddiasıyla dün gözaltına alınan Afganistan uyruklu 6 kişi ifadelerinde, isteyenlere sahte pasaport sağlayan Kazem M'yi, zengin olduğu düşüncesiyle rehin aldıklarını söylediği öğrenilmişti.

Kimseye sahte pasaport sağlamadığını öne süren Kazem M'nin, Türkiye'ye geldikten sonra kargoya verdiği kutularda çok sayıda sahte pasaport, damga, yazıcı, kaşe, dijital baskı makinesi ve mührün ele geçirildiği bildirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı
Gümrükte Kırılan Eserler Beyan Dışı Çıktı
Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı