FETÖ'ye yönelik "ankesörlü telefon" operasyonu

Samsun merkezli 10 ilde ve KKTC'de yürütülen operasyonda 14 muvazzaf asker ile malulen emekli teğmen gözaltına alındı- Adliyeye sevk edilen 9 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

 Samsun merkezli 10 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik "ankesör" soruşturması kapsamında 15 şüpheli yakalandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar aracılığıyla irtibat kurdukları belirlenen subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KKTC ile Balıkesir, Ankara, Eskişehir, Kars, Muğla, Diyarbakır, İstanbul, Samsun, Şırnak ve Sivas'ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında 14 muvazzaf asker ile malulen emekli bir teğmen gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 9 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı