FETÖ'ye finansal destek sağlayanlara tutuklama

Örgütün kapatılan eğitim kurumlarına inşaat ve gıda malzemesi temin eden 2 firmanın 5 üst düzey yöneticisi tutuklandı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan eğitim kurumlarına inşaat ve gıda malzemesi temin eden firmalarda üst düzey yönetici olarak çalışan 5 kişi tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu doğrultusunda FETÖ'ye müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan eğitim kurumlarına, inşaat ve gıda malzemesi temin eden 2 firmanın üst düzey 5 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekiplerince gözaltına alınan ve savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar, "teröre finans sağlama" ve "terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklandı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı üzerine zanlıların Bank Asyayı kurtarmak için kuruma yüklü miktarda para yatırdıkları iddia edildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramalarda satış sözleşmeleri, ajandalar, makbuzlar ve Bank Asyaya ait banka dekontları ele geçirildi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü