FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma

Manisa'da yürütülen soruşturma kapsamında 766 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, 492 kişi tutuklandı

MANİSA (AA) - Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısının 766, tutuklanan kişi sayısının ise 492 olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında, çeşitli kurumların yürüttüğü soruşturmalar çerçevesinde görevden uzaklaştırma ve adli süreçlerin devam ettiği belirtildi.

Darbe girişimiyle ilgili bugüne kadar il genelinde hakkında adli ve idari işlem yapılarak görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısının 766 olduğu bildirilen açıklamada, 492 şüphelinin tutuklandığı, 324 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 801 kamu görevlisinin ise meslekten ihraç edildiği kaydedildi.

Açıklamada, hakkında idari soruşturma başlatılan kişi sayının 60, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan kişi sayısının ise 92 olduğu vurgulandı.



AA

Gündem Haberleri

Cemil Tugay AK Parti ve MHP Teşkilatlarıyla Buluştu
40 Yıl Sonra Toprakla Buluştu: Kızılcahamam'da Tarihi Tarım Hamlesi
BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN
Tarihi Yarımada semalarında çift gökkuşağı sürprizi
EVLERE ÇELİK KASA ŞARTI GELİYOR