FETÖ/PDY'nin Bayburt Üniversitesi yapılanmasına yönelik operasyon

Aralarında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenenlerin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı

BAYBURT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Bayburt Üniversitesinde çalışan, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenenlerin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Bayburt Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bayburt merkezli olarak Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Bayburt Üniversitesinin akademik ve idari kadrosunda yer alan D.T, M.B. ve T.G. ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen H.K, K.Y. ve örgütün üniversite yapılanmasında yer alan Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli A.C. gözaltına alındı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı