FETÖ'nün yapılanamadığı tek il Tünceli'ymiş

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek,örgütün ülke genelinde idari ve mali yapılanma yapamadığı tek ilin Tunceli olduğu bilgisini verdi.

 

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, facebook hesabından FETÖ/PDY'nin Manisa'daki idari ve mali yapılanması hakkında dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Başsavcı Şimşek, Manisa'da iki yıldır yürüttükleri soruşturmada örgütün mali açıdan işadamlarını ve kamu görevlilerini hedef haline getirdiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Fethullah Gülen'in Manisa'da yapılanmaya 1976 yılından başladığını belirten Başsavcı Şimşek, şöyle devam etti:

"1976 yılında geldiği Manisa'da verdiği vaaz ve sohbetlerde bu milletin saf ve temiz insanlarının dini duygularının nasıl sömürüleceğini, bununda para ve menfaate ne kadar kolay çevrileceğini gözlemleyen hain örgüt lideri, yaklaşık iki yıl boyunca yaptığı çalışmaların meyvelerini o günden almaya başlamıştır. Daha sonra geçtiği İzmir Kestane Pazarı'nda da bu sömürünün tüm ülke geneline nasıl yayılacağının profesyonel plan ve projelerini tertiplemiştir. Manisa da yaklaşık iki yıldır yürüttüğümüz soruşturmada şu kanaatlere ulaştık. Örgüt para kaynağı olarak öncelikle iş adamlarını, sonrada kamu görevlilerini hedef kitle haline getirmiş, devlet memuru olan militanlarından ailevi durumlarına bakarak yüzde 5-10 arası 'himmet' adını verdikleri haracı ay başlarında koordine imamı ya da abi-ablaları vasıtasıyla elden toplamış ve malum bankalarında kısa süre hesaplarında tutarak yurt dışı bankalara aktarılmıştır."

FETÖ'NÜN YAPILANAMADIĞI TEK İL TUNCELİ!

Paylaşımının sonuna not düşen Başsavcı Şimşek, örgütün ülke genelinde idari ve mali yapılanma yapamadığı tek ilin Tunceli olduğu bilgisini verdi.

Gündem Haberleri

Yılın en başarılı belediye başkanı seçildi
KONYA'NIN NÜFUSU 1 YILDA KAÇ KİŞİ ARTTI
Sisin altı ve üstü aynı anda böyle görüntülendi
Yurtta Hava Değişiyor! Sağanak, Kar ve Don Kapıda
BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ