FETÖ'nün "mahrem imamları"na hapis cezası

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan 3 sanık, 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanığa, 8 yıl 9'ar hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanıklar Mustafa Özyurt, Fatih Çetinkaya ve Bayram Gökçek ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Özyurt, polis okulu öğrencilerine sohbet programı düzenlediği yönündeki tanık beyanları ile emniyetin mahrem yapılanmasında yer alarak "Kemal" kod ismini aldığı, örgütün gizli haberleşme programları ByLock ve Eagle kullandığı yönündeki iddiaları kabul etmedi. Özyurt, suçsuz olduğunu ve 18 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek tahliye ve beraatini istedi.

Sanıklar Çetinkaya ve Gökçek de örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek, beraat ve tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Özyurt, Çetinkaya ve Gökçek hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9'ar ay hapis cezası kararı vererek, tutukluluk durumlarının devamına hükmetti.

AA

Gündem Haberleri

KAYA ÇİFTİ PARAYI İADE ETTİ
ANKARA-ŞANLIURFA UÇAĞINDA BOMBA İHBARI
“Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Şimdi de Rusya’da
CİB İletişim Uzman Yardımcısı Alımı Başvuruları Başladı
Milli Hızlı Tren filosu için ikinci set yolda