FETÖ'nün "kadın yapılanması"na yönelik operasyon

Kırklareli merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 9 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün "kadın yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa ve Tokat'ta düzenlenen operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, Pak Eğitim-İş üyesi ile KHK ile kapatılan şirket personeli oldukları ve Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu iddia edildi.

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!