FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için vatandaşların meydanda demokrasi nöbeti sürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimi aleyhine sloganlar attı.

Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, şehitler için dua etti. Vatandaşlar, mehter takımına eşlik etti, İstiklal Marşı'nı okudu.

Bazı vatandaşlar da Atatürk Bulvarı'nda otomobil, tır ve motosikletleriyle konvoy yaptı.

Demokrasi Meydanı'na gelen göstericilerden Kemal Bayat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda olduklarını, sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi.

"Demokrasi teyakkuzundan demokrasi şölenine dönüşen bu meydanda insanlarla bir aradayız." diyen Bayat, şöyle konuştu:

"Milletimiz artık uyandı, biliyor. Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı gördü. 30 sene daha geriye gitmeyi kimse istemez bu ülkede. Bu yüzden vatandaşlarımız çok duyarlı bir örnek gösterdiler. İlk andan beri sokaklara çıktılar. Hepsini tebrik ediyoruz, alnından, ayaklarından öpmemiz lazım. 7’sinden 70’ine herkes burada, hepsinden Allah razı olsun."

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!