FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana'da "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor- Vatandaşlar mehter marşları eşliğinde bayrak sallayarak darbeye tepki gösterdi

ADANA (AA) - Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu"nca düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş aileleri ve çocuklarıyla katıldı. Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından vatandaşlar İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Şehit düşenler için dua edilmesinin ardından Akdeniz Mehter Takımı "Hücum","Ceddin deden" ve "Genç Osman" marşlarını çaldı. Vatandaşlar marşlara hem söyleyerek hem de bayrak sallayarak eşlik etti.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya Allah Bismillah Allahu ekber" sloganları attı.

Alanda Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca pilav, su ile çay ikram edildi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Ertuğrul Aslan Niğde’nin adını tiyatro ve ekranlarda duyuruyor
Atık kumaşlar maskot oldu
Mevlana, 752. Vuslat Yılında Kasımpaşa Mevlevihanesi’nde Anıldı
Adile Naşit vefatının 38. yılında Beyoğlu’nda anıldı
Yeşilçam’a damga vuran unutulmaz müzisyen hayatını kaybetti