FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

BTSO Başkanı Burkay:- "Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede vatandaşlar üzerine kurşun yağdıran, milli egemenliğin sembolü TBMM'yi bombalayan FETÖ mensuplarını lanetliyoruz"- "Yaşanan olağanüstü duruma rağmen ekonomik parametrelerin olağa

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede vatandaşlar üzerine kurşun yağdıran, milli egemenliğin sembolü TBMM'yi bombalayan FETÖ mensuplarını lanetliyoruz." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine yönelik iş dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Bursa'daki iş dünyası, BTSO öncülüğünde "Bursa İş Dünyası Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkıyor" başlıklı toplantıda bir araya gelerek, darbe girişimini kınadı.

Burkay, BTSO binasında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da millet iradesini hiçe sayan, demokrasi adına utanç verici bir girişime şahit olunduğunu, milletin askeri kamuflajla terör estiren FETÖ'ye gereken cevabı canını hiçe sayarak ve gözünü kırpmadan verdiğini anımsattı.

Milletin iradesi ve devlet kurumlarının dayanışmasının, FETÖ mensuplarının ve destekçilerinin heveslerini kursaklarında bıraktığını aktaran Burkay, şöyle konuştu:

"15 Temmuz, ülke olarak demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz çok özel bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. Demokrasinin temel niteliği halk inisiyatifi ve sivilleşme, bir kültür olarak varlığını toplumumuzda en güçlü şekilde hissettirmiştir. Güçlü Türkiye'nin ve güçlü ekonominin temeli güçlü demokrasi, güçlü demokrasinin güvencesi de sivil inisiyatifin varlığıdır. Milletimizin bu bilinci düşünce ve aksiyon planında zamanı geldiğinde ortaya koyacağına da tüm dünya şahit oldu. Türk milleti, artık kendisine dayatılmak istenen her şeyi kabullenmeyeceğini ilan etmiş, iradesinin ve tercihinin ne pahasına olursa olsun arkasında duracağını göstermiştir."

Paralel Devlet Yapılanması (PDY) girişimiyle düzenlenen alçakça saldırıya karşı örnek duruş sergileyen vatanseverleri kutladığını ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Gururla ifade etmek istiyorum ki iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin, hükümetimizin, Başbakanımızın ve seçilmiş Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu hiç tereddüt etmeden açıklayan ilk oda olduk. Ülkemizin hedeflerinde olduğu gibi köklü tarihinde de derin izlere sahip olan Bursa, milli birliğimizin ve egemenliğimizin sembol şehirleri arasındadır. Anadolu'nun kadim başkenti özelliğini taşıyan Bursa'nın Yunan işgali altında olduğu dönemde, kürsüsü 2 yıl boyunca siyah sancak ile kapatılan TBMM'nin tarihinde ilk kez bombalanması, bizleri derinden yaraladı. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın iradesini sembolize eden Meclisimize karşı bağlılığımızı ve milli irademizin hukukunu korumaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin gücü yüce Meclisimizi yıkmaya yetmeyecek. Milli irademizin çiğnenmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz."

- "Daha fazla alışveriş ve ticaret zamanı"

Burkay, büyümenin ve ekonomik kazanımların siyasi istikrarla sağlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi daha da büyütmek amacıyla yoğun gayret sarf ettiğimiz bir dönemde, acı bir tecrübe olsa da 'Demokrasi Bayramı' olarak anılacak milli duruşumuz, geleceğe dair umutlarımızı artırmıştır. Bugün, güçlenen siyasi istikrar ve milletimizin desteğiyle dünden daha güçlüyüz. Yaşanan olağanüstü duruma rağmen ekonomik parametrelerin olağan seyrini koruması, temelleri sağlam bir ekonominin ve güven veren güçlü bir ülkenin göstergesidir. Şer odaklarının kaos beklentilerine karşı Merkez Bankasının başta faiz indirimi ve likidite kanallarını açmaya dönük olarak yaptığı yerinde müdahaleler, piyasaların etkin işleyişine destek sağlamıştır. Merkez Bankasından iş dünyasının reel beklentilerine uygun adımları bundan sonra da kararlılıkla sürdürmesini bekliyoruz. Dış politikada İsrail ve Rusya başta olmak üzere, yakın ve komşu ülkelerle başlatılan normalleşme sürecinin devam etmesini de arzu ediyoruz. Dışarıda yürütülen olumsuz kampanyaları ve oluşturulmak istenen algıyı hep birlikte bertaraf etmek zorundayız."

Güçlü demokrasi ve güçlü ekonomi için yeni bir anayasanın hedefler arasında olması gerektiğini dile getiren Burkay, "Buradan iş dünyamıza ve halkımıza da çağrıda bulunmak istiyorum; güçlü bir ekonomi ve güçlü bir Türkiye için bugün daha fazla alışveriş ve ticaret zamanıdır. Halkımızı tüm alışveriş merkezleri ve çarşılarda ticareti katlanarak devam ettirmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye gibi demokrasiye büyük emek vermiş bir ülkede vatandaşlar üzerine kurşun yağdıran, milli egemenliğin sembolü TBMM'yi bombalayan FETÖ mensuplarını lanetliyoruz. Hastalıklı düşünce yapısı ile hükümeti ve devlet kademelerini ele geçirmeye yeltenen FETÖ'cü ihanet çetesinin kanun önünde hak ettikleri şekilde en ağır cezaya çarptırılacağına inanıyoruz. Düşman işgaline karşı milli mücadele sembolü olan Hasan Tahsin gibi darbeci çeteye hayatı pahasına ilk kurşunu sıkan şehit kardeşimiz Ömer Halisdemir de ebediyen son demokrasi zaferimizin sembolü olarak anılacaktır. Başta Ömer Halisdemir kardeşimiz olmak üzere tüm ülkenin şanlı tarihine altın harflerle yazılacak demokrasi zaferimizi bizlere kazandıran tüm şehitlerimizi unutulmaz kılmak adına 81 ilimize 81 anıt yapılmasını talep ediyoruz. BTSO olarak Bursa'da Demokrasi Meydanı'nda bir demokrasi anıtı inşa edeceğiz. Bununla birlikte her yıl Ömer Halisdemir adına bir demokrasi ödülü vereceğiz. 15 Temmuz tarihinin Demokrasi Bayramı olmasını da destekliyoruz."

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı