FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Irak Meclis Başkanı Cuburi, Dışişleri Bakanı Caferi ve Sünni lider Nuceyfi darbe girişimini kınadı

BAĞDAT (AA) - Iraklı siyasiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasına yönelik saldırıyı kınadı.

Cuburi açıklamasında, "Meclise saldırmak ülkenin en yüksek yasama yetkisinin prestijine saldırmak demektir. Anayasal ve hukuki meşruiyete saygı duyulması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi de darbe girişiminin engellenmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada Türk devlet kurumlarının muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.

Muttehidun Bloku lideri Usame en-Nuceyfi de FETÖ'nün darbe girişimini kınayarak Türk halkına destek mesajı verdi.

Sünni lider, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kaba kuvvete güvenmek mazide kaldı. Herhangi bir bahaneyle halkın iradesini ve demokrasiyi yok saymak maskaralıktır. Halk ve seçilmiş liderler, bu girişimi başarısızlığa uğratarak, bir kez daha halkın iradesinin başarısızların maceralarından daha güçlü olduğunu gösterdi. Muttehidun Bloku olarak dost Türk halkının iradesini ve demokratik meşruiyeti destekliyoruz."

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?