FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Samsun merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde görevli aralarında daire başkanı, müdür, öğretim üyesi, araştırma görevlisi, okutman ve diğer çalışanların bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı

SAMSUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda OHAL kararnamesiyle kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde görevli 29 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Samsun'un Vezirköprü ilçesi ile Ankara, Adana, Trabzon, İstanbul, Mersin, Isparta, Kastamonu ve Muğla'da 220 polisin katılımıyla 54 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında daire başkanı, müdür, öğretim üyesi, araştırma görevlisi, okutman ve diğer çalışanların da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu