FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Samsun'da, örgütün emniyet yapılanmasında "imam" ve "abi" olarak görev aldığı öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün emniyet yapılanmasında görev aldığı iddia edilen 5 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ'nün emniyet yapılanmasında görev alanların yakalanması amacıyla Samsun ile Amasya'da operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde görev yapan ve örgütte "emniyet bölge sorumlusunun sekreteri" görevini yürüten İ.S. (38), İLBANK'ta çalışan ve örgütte "emniyet yapılanmasında grup imamlarından sorumlu imam" görevini yürüten F.M. (38), daha önce açığa alınan 3. sınıf emniyet müdürü ve örgütte "emniyet grup abisi" görevinde bulunan C.T. (44), özel bir kurumda öğretmenlik yapan ve örgütte "emniyet grup imamı" görevini yapan F.Ö. (29) ile 19 Mayıs ilçesinde doktorluk yapan ve örgütte "emniyet grup abisi" görevini yürüten E.A. (40) gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyete götürüldü.


AA

Gündem Haberleri

Aleyna Kalaycıoğlu Hakkındaki O İddialar Yalan Çıktı! İşte Son Durumu
Galata Kulesi davasında mahkemeden İBB’ye ret kararı
Sözünü tuttu 1000 lahmacun dağıttı
İslam Dinine Hakaret Edenler Hakkında Suç Duyurusu
İncirlik Üssü'nde Siren Sesleri Paniğe Yol Açtı: MSB'den İlk Açıklama Geldi