FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Kütahya'da 12 emniyet mensubu tutuklandı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 12 emniyet mensubu tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında komiser yardımcılarının olduğu 15 kişi ile 2 Eylül'de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Savcılık ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen komiser yardımcıları Ali Ulu, Ahmet Yaşar, Selman Sönmez, Hasan Hüseyin Kaya, Ali Karaaslan, Eyüp Sargın ile polis memurları İbrahim Solmaz, Aykut Arslan, Yusuf Enes Özen, Ümit Kızmaz, Hakan Karaca ve Turgay İnci tutuklandı. 7 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, tutuklananların arasında yer alan bazı emniyet mensuplarının, FETÖ üyeleriyle kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımıyla irtibat kurduğu da belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Eylül'de, daha önce açığa alınan bazı emniyet görevlilerine ait evlere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Evlerde arama yapılmış ve aralarında şube müdürlerinin de olduğu 15 emniyet mensubu ile 2 Eylül'de adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü