FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki "Gölbaşı-4" operasyonu kapsamında savcılığın serbest bırakılmasına itiraz ettiği 2 kişi tutuklandı- "Gölbaşı" operasyonlarında tutuklu sayısı 48'e yükseldi

İZMİR (AA) - İzmir'in Ödemiş ilçesi merkezli olarak 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen "Gölbaşı-4" operasyonu kapsamında savcılığın serbest bırakılmasına itiraz ettiği 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında "Gölbaşı-4" operasyonunda yakalanan 2 zanlının serbest bırakılmasına itiraz edildi.

İtirazı haklı bulan üst mahkeme, zanlıların "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

"Gölbaşı" adıyla düzenlenen operasyonlarda tutuklananların sayısı böylece 48'e yükseldi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği "Gölbaşı-1", "Gölbaşı-2" ve ''Gölbaşı-3" operasyonlarında 69 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu öne sürülen İlhan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 41'i tutuklanmıştı. "Gölbaşı-4" operasyonunda ise İzmir, İstanbul, Konya, Van, Aydın, Kırklareli ve Manisa'da yakalanan 14 kişiden 5'i tutuklanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Münevver Karabulut’un babasından otopsi açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri, Son Haftada 43 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Hac vizesi olmadan hac yapılamayacak
Şehit Uzman Çavuş Ertaş’a memleketi Hatay'da veda
CHP Genel Başkanı Özel’den Taksim açıklaması