FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Antalya'da gözaltına alınan 5 emniyet mensubundan 4'ü tutuklandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 emniyet mensubundan 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir il emniyet müdür yardımcısı, 2 ilçe emniyet müdürü, bir ilçe emniyet müdür yardımcısı ve Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğünde görevli bir şube müdürü olmak üzere toplam 5 zanlı, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinin ardından 5 şüpheliden 4'ü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 4 zanlı, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçlamalarıyla tutuklandı.

Bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Gündem Haberleri

ŞEHİT YAKINI MAAŞLARINA DEV ZAM YOLDA
Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN