FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski BTK 2'nci Başkanı Turgut Ayhan Beydoğan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İkinci Başkanı ve Turgut Özal Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Turgut Ayhan Beydoğan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan akademisyen, doktor ve avukatlardan oluşan 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Şüphelilerden eski BTK İkinci Başkanı Turgut Ayhan Beydoğan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi savcılık sorgularının ardından, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 9 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü