FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 adliye çalışanı adliyeye sevk edildi- Adliye ve Ceza İnfaz Kurumu imamı oldukları belirtilen H.O. ile O.A'nın "himmet" ya d

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 adliye çalışanı adliyeye sevk edildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, ''Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "terör örgütüne üye olmak'', ''dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlamalarıyla gözaltına alınan 23 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında ceza infaz koruma memurları, zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu zanlılar, Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

Bu arada, adliye ve Ceza İnfaz Kurumu imamı oldukları belirtilen H.O. ile O.A'nın, "himmet" ya da "bağış" adı altında evlilerden 100, bekarlardan ise 125 lira topladıkları tespit edildi.

Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bulunan, birer dolarlık banknotlar, Bank Asya kartları, cep telefonları, harici disk, bilgisayar ve bazı evraklara el konulmuştu.



AA

Gündem Haberleri

İBB Kreşindeki Taciz İddialarına Bakanlıktan Açıklama
“Aşkınan Koşan Yorulmaz” kitabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 mesaisini anlattı
Minguzzi davasında 24’er yıl hapis cezası istinafta onandı
Saran Davasında Kritik Ara Karar: Dosya Bilirkişiye Gitti
752 Km Tünel İmha Edildi: MSB Sınır Güvenliğini Açıkladı