FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Soruşturma kapsamında Mardin ve ilçe adliyelerde çalışan 26 kişi gözaltına alındı

MARDİN (AA) - Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Mardin ve ilçe adliyelerinde çalışan 26 kişi gözaltına alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Mardin Adliyesinde 21, Kızıltepe Adliyesinde 4, Savur Adliyesinde 2, Nusaybin Adliyesinde 1, Ömerli Adliyesinde 1 çalışan ve bunlarla irtibatlı olduğu değerlendirilen 1 kişi olmak üzere 30 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Polis ekipleri, gözaltı kararı alınan personelin adliyedeki odalarında arama yaptı. Bazı bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Mardin merkez ve ilçe adliyelerde, aralarında katip, mübaşir ve müdürler ile bunlarla irtibatlı olduğu değerlendirilen bir sivil olmak üzere 26 kişi gözaltına alındı.

Diğer 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA