FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

KONYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Meram Belediyesinde çalışan 6 kişi açığa...

KONYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Meram Belediyesinde çalışan 6 kişi açığa alındı.

Meram Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün itibarıyla 6 personelin açığa alındığı, konuyla ilgili Konya Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli bilgilerin verildiği bildirildi.

Belediyenin, personel hakkında araştırma ve incelemelerin en ince ayrıntısına kadar devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan hain darbe teşebbüsü sonrasında oluşturulan komisyon, hassas ve çok yönlü incelemeler gerçekleştirmektedir. Tüm bilgi ve belgeler incelenmiş, yapılan değerlendirme sonrasında FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olabileceği düşüncesiyle daha önce 3, bugün itibarıyla da 6 personel hakkında daha açığa alma kararı verilmiş ve toplamda 9 memur açığa alınmıştır. Bu kapsamda 1 taşeron işçinin iş akdine son verilmiş, 1 kadrolu işçinin de görev yeri değiştirilmiştir. Açığa alınan 9 kişi ve 2 işçi ile birlikte toplam 11 kişi hakkında idari ve adli yönden soruşturmalar devam etmektedir."

AA

Gündem Haberleri

Münevver Karabulut’un babasından otopsi açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri, Son Haftada 43 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Hac vizesi olmadan hac yapılamayacak
Şehit Uzman Çavuş Ertaş’a memleketi Hatay'da veda
CHP Genel Başkanı Özel’den Taksim açıklaması