FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Mersin'de hakkında gözaltına kararı verilen 15 avukattan 7'si yakalandı

MERSİN (AA) - Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 7 avukat gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, savcılık tarafından 15 avukat hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından, Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelilerden 7'sini yakaladı.

Gözaltına alınan avukatlar, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, diğer şüphelilerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Demokrasimize, Cumhuriyetimize ve milletimize karşı yapılmak istenen darbe girişimine ilk andan itibaren karşı duruş sergileyen Baromuz, bu soruşturmada adalete sonuna kadar güvenmektedir. Mersin Barosu her zaman Cumhuriyetimize, laik sosyal hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ile insan haklarına sadık olarak, halkımızın yanındadır." ifadesini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE