FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Karatay Belediyesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle 3 memurun daha açığa alındığı bildirildi

KONYA (AA) - Karatay Belediyesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle 3 memurun daha açığa alındığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Karatay Belediyesinde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle daha önce 2 memur hakkında yasal soruşturma yapılarak ilgili makamlara bildirildiği belirtildi.

Devam eden süreçte yapılan incelemede 3 memurun daha açığa alınarak, açığa alınan personel sayısının 5'e ulaştığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açığa alınanlarla ilgili Valilik ile Cumhuriyet Başsavcılığı makamına bilgi verme işlemleri başlatıldı. Belediye olarak personellerimiz ile ilgili her türlü araştırma ve incelemeler hassasiyetle devam etmektedir. Belediye bünyemizde oluşturulan 5 kişilik komisyon marifetiyle tüm bilgi ve belgeler incelenerek, içinde bulunduğumuz OHAL süreci kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi belediyemizde de çok yönlü, hassas ve teferruatlı çalışmalar yapılmaktadır."

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!