FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Erzincan'da gözaltına alınan 28 askeri personelden 3'ü tutuklandı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin adliyeye sevk edilen 28 askeri personelden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, 59. Topçu Tugay Komutanlığında görevli 28 askeri personeli gözaltına altı.

Binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan zanlılar, şubedeki işlemlerinin ardından Kars Adliyesine sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinden sonra Sulh Ceza Mahkemesine çıkartılan bu kişilerden 2 üsteğmen ile bir teğmen tutuklandı.

Diğer 25 zanlı ise hakimlikçe adli kontrol kararıyla salıverildi.

AA

Gündem Haberleri

Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak