FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Tunceli Üniversitesinde görevden uzaklaştırılan ve dün gözaltına alınan bir akademisyen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

TUNCELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Tunceli Üniversitesinde görevden uzaklaştırılan ve dün gözaltına alınan bir akademisyen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dün gözaltına alınan Doç. Dr. Candan Badem, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Burada Cumhuriyet savcısına ifade veren Badem, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Badem, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişimin ardından Tunceli Üniversitesinde yürütülen "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında açığa alınan Badem'in, dün İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesindeki odası ile evinde arama yapılmış, makam odası ve evindeki bilgisayarlar ile çeşitli malzemelere el konulmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü