FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Sakarya'da gözaltına alınan 28 zanlıdan 8'i tutuklandı, 20'si adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kaynarca Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince farklı adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kapatılan Kaynarca Eğitim, Kültür ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Bünyamin Şaştı, Başkan Yardımcısı Fikri Göbekçioğlu, dernek üyeleri M.G, A.İ.A, kapatılan Işık Yüksek Öğrenim Erkek Yurdu Müdürü M.Y, öğretmenler M.M, K.M. ile eski imam S.K'nın da aralarında bulunduğu 28 zanlı gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan zanlılardan Şaştı, Göbekçioğlu, M.G, A.İ.A, M.Y, M.M, K.M. ile S.K. tutuklandı, 20'si de adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Gündem Haberleri

Aleyna Kalaycıoğlu Hakkındaki O İddialar Yalan Çıktı! İşte Son Durumu
Galata Kulesi davasında mahkemeden İBB’ye ret kararı
Sözünü tuttu 1000 lahmacun dağıttı
İslam Dinine Hakaret Edenler Hakkında Suç Duyurusu
İncirlik Üssü'nde Siren Sesleri Paniğe Yol Açtı: MSB'den İlk Açıklama Geldi