FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 1 şirkete kayyum atandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 1 şirkete kayyum atandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma doğrultusunda, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefette bulundukları, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini akladıkları ve FETÖ/PDY'ye üye oldukları" iddia edilen firmalara yönelik çalışma yürütüldü.

İnşaat alanında faaliyet gösteren bir şirketi belirleyen Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Tasavvuf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atanması için Sulh Ceza Mahkemesine başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, "H.B Teras Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne kayyum atanmasına karar verdi.

Bu arada, daha önce FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şirket sahibi H.B. tutuklanmış, eşi A.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Sakarya'da soruşturma kapsamında daha önce de 22 şirkete kayyum atanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu