FETÖ’nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni’den Çavuşoğlu’na destek telefonu

ROMA (AA) - İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtülmesini memnuniyetle karşıladı.

Gentiloni'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, püskürtülen darbe girişimiyle ilgili destek telefonu geldi.

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Gentiloni, kurumların savunması ve halkın seferberliğinin üstünlüğünden duyulan memnuniyeti ifade etmek için Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Çavuşoğlu’nun “teröristçe” diye tanımladığı darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlandığını onayladığı da belirtildi.

Bu arada İtalya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye seyahat uyarısı yaparken, Türkiye’de bulunan vatandaşları için de kriz masası oluşturdu.


AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY