FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

AGİT Dönem Başkanı Steinmeier ile Genel Sekreteri Zannier, darbe girişimini kınadı

VİYANA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, darbe girişimi kınandı.

Türkiye'deki askeri darbe girişiminden "derin kaygı" duyulduğu belirtilen açıklamada, demokratik kurumlara saygılı olunması çağrısı yapıldı.

Steinmeier, Türkiye parlamentosunda temsil edilen siyasi partilerin, demokratik ilkelere bağlılıklarını bildirmelerinin cesaretlendirici olduğu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki demokratik düzeni güç yoluyla değiştirmeye yönelik herhangi bir girişimi, en güçlü şekilde kınıyorum. Türkiye'nin demokratik kurumları ve anayasal düzenine saygı gösterilmek zorundadır. Sorumluluk taşıyan herkes, hukukun üstünlüğüne ve demokrasinin kurallarına bağlı kalmak, daha fazla kan dökülmesini önlemek zorundadır."

Zannier ise hükümete ve demokratik kurumlara itidal çağrısında bulundu.

Türkiye'ye destek vermeye hazır olduklarını bildiren Zannier, "Hukuk devleti, demokrasi, insan haklarına saygı ve basın özgürlüğü önde tutulmalıdır." ifadesini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi