FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier :- “Türkiye’de temel demokratik düzeni şiddet yoluyla değiştirmeyi amaçlayan her türlü girişimi en sert şekilde kınıyorum”- “Tüm ilgili taraflara, Türkiye’deki demokratik düzene saygı duymaları, anayasal düzene uymaları

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Türkiye’de temel demokratik düzeni şiddet yoluyla değiştirmeyi amaçlayan her türlü girişimi" en sert şekilde kınadı.

Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, demokrasiye ve anayasal düzene saygı gösterilmesini istedi.

Son gelişmelerin derin endişeye yol açtığını belirten Steinmeier, “Türkiye’de temel demokratik düzeni şiddet yoluyla değiştirmeyi amaçlayan her türlü girişimi en sert şekilde kınıyorum. Tüm ilgili taraflara, Türkiye’deki demokratik düzene saygı duymaları, anayasal düzene uymaları çağrısında bulunmak istiyorum.” ifadesini kullandı.

TBMM'de temsil eden siyasi partilerin demokratik ilkelere sahip çıkmasının cesaret verici olduğunu vurgulayan Steinmeier, ülkede demokrasi ve hukuk devleti kurallarına uyulması ve daha fazla kan dökülmesinin engellenmesini beklediklerini ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN