FETÖ'nün darbe girişimi

Malatya'da 16 Temmuz günü yaşananlar vatandaşlar tarafından görüntülendi

MALATYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine kalkışan askerlerin gözaltına alınması ve darbecilerin kullandığı tankın ele geçirilme anları vatandaşlar tarafından çekilen kamera görüntülerine yansıdı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahında 2. Ordu Komutanlığı yakınlarında kaydedilen görüntülerde, birbirlerini tanımak için kollarına flama takan asker ve polislerin, darbecileri gözaltına aldığı ve polis aracına bindirildiği görülüyor.

Darbeci askerlerin kullandığı tankın caddeden geçişi sırasında çevreye rastgele ateş açtığı anların da kaydedildiği görüntülerde, tankın cadde boyunca araçlara hasar vererek geçtiği anlar kameralara yansıdı.

Görüntülerde ayrıca 2. Ordu Komutanlığı yakınlarında durdurulan askeri aracın üzerine çıkarak, Türk bayrağı asan ve "tekbir" getiren vatandaşların coşkusu da yer alıyor.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü