FETÖ'nün darbe girişimi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde FETÖ bağlantılı iki okul ve bir yurt kapatıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı tespit edilen 2 okul ve 1 yurt kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Resmi Gazete'de yayımlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" doğrultusunda, FETÖ/PDY ile bağlantılıları tespit edilen, Özel Yüksekova İlk ve Orta Okulu, Özel Serhat İpekyolu Temel Lisesi ve Özel Yüksekova Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yapılan aramada, bilgisayarlar, örgütün yayın organları olduğu öne sürülen dergi ve gazeteler, okullar ve yurtlarla ilgili bazı evrak ve belgeler ile 2 para kasasına incelenmek üzere el konuldu.

Aramanın ardından okullar mühürlenerek kapatıldı.

AA

Gündem Haberleri

Giydiği Çorapları Satışa Çıkarmıştı: Bakanlıktan Fenomen E.D. Hakkında Suç Duyurusu
COP31'e 25 bin 739 polis
SGK 100 denetmen yardımcısı alacak
Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde