FETÖ'nün darbe girişimi

Görevden uzaklaştırılan 3 merkez valisi, İstanbul Vali Yardımcısı ile Bağcılar ve Sancaktepe kaymakamları gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - FETÖ'nün darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan 3 merkez valisi, İstanbul Vali Yardımcısı ile Bağcılar ve Sancaktepe kaymakamlarının gözaltına alındığı bildirildi.

Darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan merkez valileri Fatih Şahin, Nurullah Çakır, Necmettin Kalkan, Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığından (AFAD) Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ile Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki amir arasında yer alıyordu.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal da sabah saatlerinde gözaltına almıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!