FETÖ'nün darbe girişimi

Siirt'te kamuda çalışan 327 kişi açığa alındı, 77 kişi tutuklandı

SİİRT (AA) - Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 327 personel açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından İl Emniyet Müdürlüğünden 143, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 125, Siirt Üniversitesinden 15, Kamu Hastaneleri Birliğinden 11, Halk Sağlığı İl Müdürlüğünden 5, Devlet Hava Meydanlarından 4, defterdarlıktan 4 ve İl Jandarma Komutanlığından 4, müftülükten 1, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden 1 çalışan, 1 mülki idare amiri, 8 hakim ve 5 savcı olmak üzere toplam 327 personel açığa alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 64 asker, 12 hakim ve savcı ile 1 mülki idare amiri toplam 77 kişi tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında 38 emniyet görevlisi gözaltında bulunuyor.

Gözaltına alınan 2 jandarma personeli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8 emniyet mensubu ile 1 hakimin firari olduğu öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ
Konyalılar Erzurum'a sahip çıktı
Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"