FETÖ'nün darbe girişimi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı olan ve aramalara rağmen bulunamayan 8 hakim ve savcı hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı

İSTANBUL (AA) - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı olan ve aramalara rağmen bulunamayan 8 hakim ve savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcıdan 64'ü tutuklandı, 34'ü adli kontrol hükümleri kapsamında olmak üzere 38 şüpheli de serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında aramalara rağmen bulunamayan 8 hakim ve savcı hakkında, sulh ceza hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.


AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler