FETÖ'nün darbe girişimi

Çorum'da örgütle ilişkili oldukları gerekçesiyle 23 vakıf, dernek, okul ve sendika kapatıldı

ÇORUM (AA) - Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili oldukları gerekçesiyle bir vakıf, 6 okul, 3 dernek ve 13 sendika temsilciliğinin kapatıldığı bildirildi.

Çorum Valiliğinden yapılan açıklamada, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle dernek, vakıf, sendika ve okulların kapatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda Çorum'da da bir vakıf, 6 okul, 3 dernek ve 13 sendika temsilciliğinin kapatıldığı ifade edilen açıklamada, kentte kapatılan kurumların isimleri şöyle:

"Özel Çorum İlkadım İlkokulu, Özel Çorum İlkadım Anadolu Lisesi, Özel Çorum Samanyolu Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Çorum İlkadım Ortaokulu, Özel Çorum İlkadım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Çorum İlkadım Fen Lisesi, Derya Eğitim ve Kültür Vakfı, Çorum Aktif Çalışanlar Derneği, Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, Çorum Eğitim Sevenler Derneği, Cihan-Sen Konfederasyonu Çorum Temsilciliği, Ufuk Büro-Sen Çorum Temsilciliği, Ufuk Büro-Sen Sungurlu Temsilciliği, Ufuk Büro-Sen Uğurludağ Temsilciliği, Aktif Eğitim-Sen Çorum Temsilciliği, Ufuk Sağlık-Sen Kargı Temsilciliği, Ufuk Sağlık-Sen Osmancık Temsilciliği, Ufuk Sağlık-Sen Sungurlu Temsilciliği, Ufuk Haber-Sen Çorum Temsilciliği, Ufuk Kültür-Sen Çorum Temsilciliği, Ufuk Bayındır-Sen Çorum Temsilciliği, Ufuk Tarım/Orman-Sen Çorum Temsilciliği ile Ufuk Enerji-Sen Çorum Temsilciliği."

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor