FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişimi sırasında Ankara'da yaralanan ve tedavi gördüğü hastane hayatını kaybeden Gürsoy'ün cenazesi, memleketi Yozgat'ta toprağa verildi

YOZGAT (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Yıldız Gürsoy (42), memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önüne giden ve başına şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralanan Gürsoy, tedavi gördüğü Ankara Hastanesinde dün gece hayatını kaybetti.

Gürsoy'un cenazesi, Ankara'dan Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Cenaze, Merkez Cami'de İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Tepedoğan köyünde defnedildi.

Cenazeye, Gürsoy'un yakınları ile Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan ve özel bir şirkette çaycı olarak çalışan Gürsoy'un eşinden ayrıldığı ve 20 yaşında bir oğlunun bulunduğu öğrenildi.

- "Bu vatan hainleri asılsın"

Yıldız Gürsoy'un ağabeyi Okay Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayları televizyonda izledikten sonra kardeşini evde bırakarak Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiklerini belirtti.

Evden ayrıldıktan bir süre sonra uyarılarını dinlemeyip onun da Genelkurmay Başkanlığı önüne koştuğunu dile getiren Gürsoy, şöyle konuştu:

"Orada, 'Vatanım için, milletim için ben gerekirse şehit olacağım, geri çekilmek yok' diyor. Hainlerin helikopterden açtığı ateş sonucu başının arkasından darbe alıyor. Daha sonra hastaneye götürülüyor ve ağır yaralı olarak geldiği için ameliyata alınıyor. Bir hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra beyin ölümü gerçekleşti. Bu darbe girişiminde bulunanlar vatan hainleridir. Hepsi asılsın. Bütün ana kuzuları yandı. Bütün suçsuz insanlar yandı. Allah'ından bulsunlar."

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü