FETÖ'nün darbe girişimi

Sakarya'da 2 öğrenci yurdu kapatıldı, bir inşaat mühürlendi

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Serdivan ilçelerinde, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 öğrenci yurdu kapatıldı, bir inşaat mühürlendi.

Serdivan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 'hizmet' adı altında vatandaşlardan topladıkları paralarla sözde eğitim kurumları açarak FETÖ’ye finansal destek sağlayan yurtların incelendiği bildirildi.

FETÖ ile bağlantısı bulunan Gökkubbe Erkek Öğrenci Yurdu ile Hüsrevbey Kız Öğrenci Yurdu’nun mühürlendiği ve çalışma ruhsatlarının iptal edildiği belirtilen açıklamada, İnelsan Holding’in Serdivan’daki inşaatının da mühürlendiği kaydedildi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan'da FETÖ’yle bağlantısı olan kişi ve kurumların peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, "Vatandaşların dini duygularını istismar ederek genç beyinleri kendi düşünceleri doğrultusunda yönlendiren, eğitim kurumları aracılığıyla yanlarına çektikleri öğrencileri devletin farklı kurumlarına yerleştirerek devleti ele geçirmeye teşebbüs eden vatan hainlerinin Serdivan'da barınmasına izin vermeyeceğiz. Tüm çalışmalarımızı hukuk ilkeleri çerçevesinde yürütmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.


AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu