FETÖ'nün darbe girişimi

Trabzon'da, FETÖ/PDY ile ilgisi olduğu belirtilen 514 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığı, 6 kişinin de tutuklandığı bildirildi

TRABZON (AA) - Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirtilen 514 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığı, 6 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında söz konusu terör örgütü ile ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlilerine yönelik çeşitli adli ve idari işlemler yapıldığı belirtildi.

Bu çerçevede toplam 523 kişi hakkında işlem yapıldığı anlatılan açıklamada, bu kişilerden 2'si mülki idare amirinin yanı sıra 207'si İl Emniyet Müdürlüğü, 8'i Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1'i Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2'si Kredi ve Yurtlar Kurumu, 290'ı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1'i Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 1'i İl Müftülü, 2'si de Trabzon Vergi Dairesinde görevli 514 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, bu kişilerden 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli bir personelin yanı sıra 5 polisin tutuklandığı, İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 kişi ile İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 kişi hakkında da mahkemece adli kontrol kararı uygulanmasına hükmedildiği kaydetildi.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!