FETÖ'nün darbe girişimi

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gözaltına alınan 9 pilottan bir albay ve bir binbaşı tutuklandı

MALATYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gözaltına alınan 9 pilottan ikisi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan bir grup askerin 15 Temmuz gecesi komutanlıkta F-4 tipi savaş uçaklarını hangarlardan izinsiz çıkarmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 pilot, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan bir albay ve bir binbaşı, mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 7 pilot ise haklarında adli kontrol kararı verilip yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI