FETÖ'nün darbe girişimi

Ankara Batı Adliyesine sevk edilen 24 şüpheli tutuklandı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 24 şüpheli tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri tamamlandı.

Ankara Batı Adliyesine sevk edilen, aralarında subay ve astsubayların bulunduğu 24 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "silahlı terör örgütü kurmak", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "kasten öldürmek" suçlamasıyla Sincan Cezaevine gönderildi.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Özel Kuvvetler Özel Hava Alay Komutanlığına yönelik soruşturma kapsamında 124 kişi gözaltına alınmıştı.

Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ömer Faruk Harmancık ve Kara Pilot Kurmay Yarbay Murat Karakuş'un da aralarında bulunduğu 99'unun tutuklanmasına, bir kişinin serbest bırakılmasına karar vermişti.

AA

Gündem Haberleri

Karaya oturan kuru yük gemisi dronla görüntülendi
Giydiği Çorapları Satışa Çıkarmıştı: Bakanlıktan Fenomen E.D. Hakkında Suç Duyurusu
COP31'e 25 bin 739 polis
SGK 100 denetmen yardımcısı alacak
Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi