FETÖ'nün darbe girişimi

Antalya'da görevinden uzaklaştırılan 57 hakim ve savcıdan 37'si gözaltına alındı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 57 hakim ve savcı görevinden uzaklaştırılırken, bunlardan 37'si gözaltına da alındı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Antalya merkezden 25, Alanya'dan 13, Kemer'den 6, Manavgat'tan 5, Elmalı'dan bir ve Bölge İdare Mahkemesinden 7 hakim ve savcı açığa alındı.

Görevlerinden uzaklaştırılan bu hakim ve savcıların 12'si savcı 25'i hakim olmak üzere 37'si gözaltına da alındı.

Gözaltındaki hakim ve savcıların evlerinde ve işyerlerinde arama çalışmaları sürerken, bu kişilerin emniyetteki işlemleri de devam ediyor.

Gözaltına alınan hakim ve savcıların, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırma veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye çalışma, Cumhurbaşkanı'na suikastte bulunma, cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya kalkma, silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı isyana kalkışma" gibi konularda suçlandığı bildirildi.


AA

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanlığı'nda Yeni Dönem: Kariyer Basamakları Artık Daha Zor!
Filtre Kahve mi Türk Kahvesi mi? Kahveli Kuşak Buluşması
Markete giremeyen yaşlı kadın engelli rampası istedi
KONYA'DA GÜNEŞ, DOĞUDA SAĞANAK
Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Torreira’ya yumruklu saldırı