FETÖ'nün darbe girişimi

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Bayrakdar:"Örgütün teşebbüsü ve diğer illegal faaliyetlerine katıldığı değerlendirilen Tuğgeneral Adnan Arslan ve iki sivil kişi hakkında yakalama gözaltı kararları çıkartıldı"

TOKAT (AA) - Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, örgütün teşebbüsü ve diğer illegal faaliyetlerine katıldığı değerlendirilen Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile iki sivil kişi hakkında yakalama gözaltı kararları çıkartıldığını bildirdi.

Bayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, başsavcılıklarınca FETÖ/PYD silahlı terör örgütü ve devlete isyan kapsamında soruşturmanın gecikmeksizin başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Örgütün teşebbüsü ve diğer illegal faaliyetlerine katıldığı değerlendirilen Tuğgeneral Adnan Arslan ve iki sivil kişi hakkında yakalama gözaltı kararları çıkartıldı. Soruşturmamız kapsamlı olarak devam etmektedir. Soruşturmamızda gizlilik kararı mevcuttur. Bu nedenle şimdilik daha fazla açıklama yapmayacağız. Milletimize ve Tokatlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Ayrıca darbe teşebbüsüne katılan veya yardım edenlerin tespiti halinde ihbarın başsavcılığımıza yapılması saygıyla duyurulur."


AA

Gündem Haberleri

BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ
Konyalılar Erzurum'a sahip çıktı
Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"