FETÖ'nün "akademisyen yapılanması" davası

Gaziantep'te 88 kişinin yargılandığı davada mütalaasını sunan savcı, sanıklardan 66'sının cezalandırılmasını, 16'sının beraatini ve 6'sının dosyasının ayrılmasını talep etti

- Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, aralarında profesörlerin de bulunduğu 88 kişinin yargılandığı davada mütalaasını sunan savcı, sanıklardan 66'sının cezalandırılmasını, 16'sının beraatini ve 6'sının dosyasının ayrılmasını istedi.

7. Ağır Ceza Mahkemesince, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen eski Gaziantep Üniversitesi personeli 88 sanığın yargılandığı davada Savcı Berekat Aksoy tarafından hazırlanan mütalaa, taraflara yazılı olarak iletildi.

Aksoy, mütalaasında aralarında örgütün sözde "bilgi işlem sorumlusu" M.S. ile sözde "Kilis subaylar sorumlusu" E.C. ve diploması FETÖ elebaşının yeğeninin evinde bulunan C.C'nin de yer aldığı 29 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan, 37 sanığın "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan cezalandırılmasını, 16 sanığın ise "delil yetersizliğinden" beraatini talep etti.

Aksoy, firari 4 sanık ile A.Ö. ile V.D'nin dosyalarının da yargılamayı engellememesi için davadan ayrılmasını istedi.

Davanın duruşması 4 Ocak'ta görülecek.

 

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY