FETÖ üyesi eski öğretmene hapis cezası

Adıyaman'da, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan sanık, FETÖ içerisinde "küçük bölgeci, esnaf sorumlusu ve ilçe sorumlusu" gibi görevlerde bulunduğu, 451 kez ByLock'a girdiği ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitabın tanıtımını yaptı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan eski öğretmen, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Taşdemir ile avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı, örgüt içerisinde "küçük bölgeci, esnaf sorumlusu ve ilçe sorumlusu" gibi görevlerde bulunduğu ve 451 kez ByLock'a girdiği tespit edilen sanığın, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait "Yaşatma İdeali" adlı kitabın da tanıtımını yaptığının belirlendiğini kaydetti.

Son sözü sorulan sanık Taşdemir, FETÖ/PDY ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı söyledi. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Taşdemir, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı